Adaptation of FiveWin class TsBrowse to HMG

Source code related resources

Moderator: Rathinagiri

User avatar
Rathinagiri
Posts: 5262
Joined: Tue Jul 29, 2008 6:30 pm
DBs Used: MariaDB, SQLite, SQLCipher and MySQL
Location: Sivakasi, India
Has thanked: 167 times
Been thanked: 172 times
Contact:

Re: Adaptation of FiveWin class TsBrowse to HMG

Post by Rathinagiri » Thu Jun 03, 2010 6:24 pm

If the in-place edit cell is a spinner, we can't get out using key board. We have to click another cell with mouse to get away.
East or West HMG is the Best.
South or North HMG is worth.
...the possibilities are endless.

User avatar
Rathinagiri
Posts: 5262
Joined: Tue Jul 29, 2008 6:30 pm
DBs Used: MariaDB, SQLite, SQLCipher and MySQL
Location: Sivakasi, India
Has thanked: 167 times
Been thanked: 172 times
Contact:

Post by Rathinagiri » Thu Jun 03, 2010 6:27 pm

Also, the previous data in in-place edit text box is not deleted once we start typing new data. Is that configurable?
East or West HMG is the Best.
South or North HMG is worth.
...the possibilities are endless.

User avatar
gfilatov
Posts: 631
Joined: Fri Aug 01, 2008 5:42 am
Location: Ukraine
Has thanked: 22 times
Been thanked: 198 times
Contact:

Post by gfilatov » Thu Jun 03, 2010 6:36 pm

rathinagiri wrote:If the in-place edit cell is a spinner, we can't get out using key board. We have to click another cell with mouse to get away.
Thanks for your bugreport!

It seems that a similar wrong behaviour exists in minigui ext.'s adaptation also :(
Kind Regards,
Grigory Filatov

"Everything should be made as simple as possible, but no simpler." Albert Einstein

User avatar
gfilatov
Posts: 631
Joined: Fri Aug 01, 2008 5:42 am
Location: Ukraine
Has thanked: 22 times
Been thanked: 198 times
Contact:

Post by gfilatov » Thu Jun 03, 2010 6:45 pm

rathinagiri wrote:Also, the previous data in in-place edit text box is not deleted once we start typing new data. Is that configurable?
It's must be fixed (the reason is different behaviour between TextBox and GetBox controls). :|
There is an idea to select the value on gotfocus text box :idea:
Kind Regards,
Grigory Filatov

"Everything should be made as simple as possible, but no simpler." Albert Einstein

User avatar
Rathinagiri
Posts: 5262
Joined: Tue Jul 29, 2008 6:30 pm
DBs Used: MariaDB, SQLite, SQLCipher and MySQL
Location: Sivakasi, India
Has thanked: 167 times
Been thanked: 172 times
Contact:

Post by Rathinagiri » Thu Jun 03, 2010 6:55 pm

Yep. You are right!
East or West HMG is the Best.
South or North HMG is worth.
...the possibilities are endless.

User avatar
Roberto Lopez
HMG Founder
Posts: 3946
Joined: Wed Jul 30, 2008 6:43 pm
Has thanked: 19 times
Been thanked: 145 times

Post by Roberto Lopez » Thu Jun 03, 2010 7:57 pm

gfilatov wrote:
rathinagiri wrote:Also, the previous data in in-place edit text box is not deleted once we start typing new data. Is that configurable?
It's must be fixed (the reason is different behaviour between TextBox and GetBox controls). :|
There is an idea to select the value on gotfocus text box :idea:
Despite I've asked you to port GETBOX references in TSBROWSE to TEXTBOX, if you consider necessary to add GETBOX code to TSBROWSE to achieve adequate functionality, please, do it. No problem from my part.

If you do it, please, include GETBOX code under the same conditional compilation constant as TSBROWSE.

TIA.
Regards/Saludos,

Roberto


(Veritas Filia Temporis)

jucar_es
Posts: 77
Joined: Thu Nov 13, 2008 11:12 pm

Post by jucar_es » Thu Jun 03, 2010 10:59 pm

ALELUYA....

MUCHAS MUCHAS MUCHAS GRACIAS

very very very thanks

User avatar
fchirico
Posts: 324
Joined: Sat Aug 23, 2008 11:27 pm
Location: Argentina

Post by fchirico » Fri Jun 04, 2010 1:59 am

...::: SPANISH:

Gracias Grigory!!!

Excelente!

En el ejemplo 1 (c:\hmg\SAMPLES\tbrowse.1) si seleciono el menú "Samples on Window" y escojo el "Sample 7", al editar la columna "STATE", arroja varios errores.

Un abrazo.


...::: ENGLISH:

Grigory Thanks!

Excellent!

In example 1 (c: \ hmg \ SAMPLES \ tbrowse.1) if selects the menu "Samples on Window" and choose the "Sample 7" in editing the column "STATE", gives several errors.

A hug.
Saludos, Fernando Chirico.

User avatar
Roberto Lopez
HMG Founder
Posts: 3946
Joined: Wed Jul 30, 2008 6:43 pm
Has thanked: 19 times
Been thanked: 145 times

Post by Roberto Lopez » Fri Jun 04, 2010 2:07 am

Grigory,

I've briefly tested and I've found some little problems:

1. When changing column width using mouse, vertical bars stays in the bottom of TBROWSE window (it arises in various samples).
Image1.gif
Image1.gif (97.59 KiB) Viewed 3308 times
2. In sample 7 (browse on window) when clicking cells a cell frame is drawn at a position different from the clicked cell one (upper left):
Image2.gif
Image2.gif (109.98 KiB) Viewed 3308 times
3. Moving mouse pointer over headers, cursor flicks.

4. Dragging vertical scrollbar does not work (in all samples).

5. Combo does not match cell height in sample 2 (window):
Image5.gif
Image5.gif (104.39 KiB) Viewed 3308 times
6. In super columns sample, when you attempt to drag the 'January' column, the four arrows pointer is shown, but the column can´t be dragged.

7. In super headers (bitmaps) sample, if you go to the last column and click the horizontal scrollbar (the space between bar left arrow and bar button) you will not be able to scroll to the left.
bitmap.gif
bitmap.gif (79.4 KiB) Viewed 3308 times
8. Report / Excel connectivity present (apparently) a problem with the paper size and/or orientation:
report.gif
report.gif (102.34 KiB) Viewed 3308 times
9. I've got randomly (or via an undiscovered steps sequence) the following error:

Code: Select all

Error BASE/1004  No exported method: EVAL
10. I've got some errors on editing:
@...TEXTBOX: Wrong InputMask Definition
I've tested with HMG 3.0.34 on Windows 7.

I hope this info be useful.
Regards/Saludos,

Roberto


(Veritas Filia Temporis)

User avatar
fchirico
Posts: 324
Joined: Sat Aug 23, 2008 11:27 pm
Location: Argentina

Post by fchirico » Fri Jun 04, 2010 2:15 am

Other error on the demos to edit the cell "NAME":
Attachments
error.JPG
error.JPG (71.31 KiB) Viewed 3309 times
Saludos, Fernando Chirico.

Post Reply