HMG 3.2 (Stable)

HMG Unicode versions 3.1.x related

Moderator: Rathinagiri

User avatar
mol
Posts: 3262
Joined: Thu Sep 11, 2008 5:31 am
Location: Myszków, Poland
Has thanked: 238 times
Been thanked: 137 times
Contact:

Re: HMG 3.2 (Stable)

Post by mol » Tue Dec 10, 2013 11:27 am

Something is wrong with ANSI version of HMG3.2
I've rebuilt library to ansi version, but I get strange mosaic within GRID controls:

Image

When I use BROWSE, everything looks OK:

Image

So this stable version is not so stable :(

User avatar
Pablo César
Posts: 4059
Joined: Wed Sep 08, 2010 1:18 pm
Location: Curitiba - Brasil
Has thanked: 100 times
Been thanked: 182 times

Post by Pablo César » Tue Dec 10, 2013 12:04 pm

mol wrote:So this stable version is not so stable :(
I regret your frustration Marek and I hope that everything will be solved for you. But his designation of "stable" should not exist !! For this and any other version release. :oops:

Not that this release or any other is not stable, in my opinion this classification of releases do not need these ratings.

Everything is new, should be tested and nothing is perfect or error free.
Wait for a product that does not contain flaws is like believing in invincibility, this is something that you need never be improved or overcome.
HMGing a better world
"Matter tells space how to curve, space tells matter how to move."
Albert Einstein

User avatar
srvet_claudio
Posts: 2044
Joined: Thu Feb 25, 2010 8:43 pm
Location: Uruguay
Has thanked: 35 times
Been thanked: 148 times
Contact:

Post by srvet_claudio » Tue Dec 10, 2013 1:20 pm

mol wrote:Something is wrong with ANSI version of HMG3.2
I've rebuilt library to ansi version, but I get strange mosaic within GRID controls:
Hi Marek.
This strange behavior of GRID is only in HMG.3.2 or also exists in HMG.3.1.5?

PS: you do not need to rebuild the lib to work in ANSI, you just need to in Unicode put at the beginning of Main function:
SET CODEPAGE TO POLISH
and continue programming in ANSI without any changes in the code (eg len, left, upper, lower, at, etc. functions).
You should consider the Unicode as a code page more (SET CODEPAGE TO UNICODE).
Best regards.
Dr. Claudio Soto
(from Uruguay)
http://srvet.blogspot.com

User avatar
mol
Posts: 3262
Joined: Thu Sep 11, 2008 5:31 am
Location: Myszków, Poland
Has thanked: 238 times
Been thanked: 137 times
Contact:

Post by mol » Tue Dec 10, 2013 1:53 pm

srvet_claudio wrote:
mol wrote:Something is wrong with ANSI version of HMG3.2
I've rebuilt library to ansi version, but I get strange mosaic within GRID controls:
Hi Marek.
This strange behavior of GRID is only in HMG.3.2 or also exists in HMG.3.1.5?

PS: you do not need to rebuild the lib to work in ANSI, you just need to in Unicode put at the beginning of Main function:
SET CODEPAGE TO POLISH
and continue programming in ANSI without any changes in the code (eg len, left, upper, lower, at, etc. functions).
You should consider the Unicode as a code page more (SET CODEPAGE TO UNICODE).
HMG 3.1.5 was OK.
I've reinstalled HMG 3.2 to backward rebuilding library and GRID looks OK.
So, something is wrong with recompilation of library.

Another problem I found with CREATE EVENT. I can't describe it now, I'll try to detect what is wrong - the same sample works OK with HMG315.

EduardoLuis
Posts: 658
Joined: Tue Jun 04, 2013 6:33 pm
Location: Argentina
Has thanked: 1 time
Been thanked: 61 times

Post by EduardoLuis » Tue Dec 10, 2013 4:01 pm

Hi Friends:

I've tested (not in deep) all my developements compiling them using new 3.2 version, and all works fine (till now i hope it still continue fine).-
For the records, i only installed it on a new folder and copyed new IDE's posted by Claudio.
I don't make any library recompilation.- I use both IDE ANSI & UNICODE (with SET CODEPAGE TO SPANISH).-
As Daniel Maximiliano notice some trouble with AVAST, i use ESET and no warning was recieved.
I'll continue with the tests.-
Eduardo

User avatar
srvet_claudio
Posts: 2044
Joined: Thu Feb 25, 2010 8:43 pm
Location: Uruguay
Has thanked: 35 times
Been thanked: 148 times
Contact:

Post by srvet_claudio » Tue Dec 10, 2013 4:07 pm

EduardoLuis wrote:Hi Friends:

I've tested (not in deep) all my developements compiling them using new 3.2 version, and all works fine (till now i hope it still continue fine).-
For the records, i only installed it on a new folder and copyed new IDE's posted by Claudio.
I don't make any library recompilation.- I use both IDE ANSI & UNICODE (with SET CODEPAGE TO SPANISH).-
As Daniel Maximiliano notice some trouble with AVAST, i use ESET and no warning was recieved.
I'll continue with the tests.-
Eduardo
Thanks Eduardo.
Best regards.
Dr. Claudio Soto
(from Uruguay)
http://srvet.blogspot.com

User avatar
dhaine_adp
Posts: 457
Joined: Wed Aug 06, 2008 12:22 pm
Location: Manila, Philippines
Been thanked: 2 times

Post by dhaine_adp » Tue Dec 10, 2013 6:06 pm

Hi All,

I rebuild HMG 3.2 Stable in Unicode and compiled three of my Apps and so far I don't have a problem. I recompiled because I wish to see if I can rebuild the library.

I think Marek's problem is localized to the Grid Control (if there are changes to it). IMHO

Regards,

Danny
Regards,

Danny
Manila, Philippines

User avatar
srvet_claudio
Posts: 2044
Joined: Thu Feb 25, 2010 8:43 pm
Location: Uruguay
Has thanked: 35 times
Been thanked: 148 times
Contact:

Post by srvet_claudio » Tue Dec 10, 2013 6:28 pm

dhaine_adp wrote:I rebuild HMG 3.2 Stable in Unicode and compiled three of my Apps and so far I don't have a problem. I recompiled because I wish to see if I can rebuild the library.
Thanks Danny.
dhaine_adp wrote:I think Marek's problem is localized to the Grid Control (if there are changes to it). IMHO
Except Tree control, the other controls are unchanged are the same as in HMG.3.1.5
Best regards.
Dr. Claudio Soto
(from Uruguay)
http://srvet.blogspot.com

User avatar
mol
Posts: 3262
Joined: Thu Sep 11, 2008 5:31 am
Location: Myszków, Poland
Has thanked: 238 times
Been thanked: 137 times
Contact:

Post by mol » Tue Dec 10, 2013 6:55 pm

dhaine_adp wrote:Hi All,

I rebuild HMG 3.2 Stable in Unicode and compiled three of my Apps and so far I don't have a problem. I recompiled because I wish to see if I can rebuild the library.

I think Marek's problem is localized to the Grid Control (if there are changes to it). IMHO

Regards,

Danny
I'm using ANSI only. No problems with 3.15. So it's strange...

User avatar
Pablo César
Posts: 4059
Joined: Wed Sep 08, 2010 1:18 pm
Location: Curitiba - Brasil
Has thanked: 100 times
Been thanked: 182 times

Post by Pablo César » Tue Dec 10, 2013 6:59 pm

Hi Marek,

Is it possible you post any short example with the same behaviour ?
HMGing a better world
"Matter tells space how to curve, space tells matter how to move."
Albert Einstein

Post Reply